divendres, 9 d’abril de 2010

Colla de provincians

Sembla mentida però encara em deixen estupefacte aquests "mesetaris" (que no ens anomenen a nosaltres llevantins?). De sempre m'ha sembla una enorme bajanada allò de etiquetar a tots els qui no són de la capital com a "de províncies", fet que és una burda còpia del jacobinisme francès, però la gran veritat és que són ells els provincians!

Resulta que ara es compleixen els cent anys de ... un gran monument? una troballa científica? una novel·la universal?, no!, de la Gran Via! Sí home, sí! La Gran Via! Eixa precisament!
Però quina Gran Via?, la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona? la Gran Via de Ferran el Catòlic de València? No home, no! La "Gran Vía"!, Amb accent i en castellà, com Déu mana. La Gran Vía del bar Chicote, eixe bar que tothom coneix i on tothom hi ha anat alguna vegada. La dels (al meu parer inaguantables) musicals, els cinemes i els teatres.

Vaja, com si es tractàs de la cinquena avinguda de Nova York, o de Holliwood, o de Washington. I el tema ha estat present en totes les televisions d'àmbit estatal. Ja ho deia Jordi Pujol, ja, que el seu gran error fou no haver aconseguit que una de les televisions privades s'hi establira a Catalunya, perquè en eixe cas, parlaria des d'una òptica diferent.

Jo, això no ho tinc tan clar, els diners manen i els diners els manegen des de Madrid, però ens hauríem estalviat tant rotllo castís aquests darrers dies.

Per cert, Madrid (la ciutat) forma part d'una regió uniprovincial, és a dir, que per a provincians ells!

35 comentaris:

 1. 河水永遠是相同的,可是每一剎那又都是新的。.................................................................              

  ResponElimina
 2. 到處逛逛~~來繞繞留個言囉~~~~.................................................................              

  ResponElimina
 3. 人生的「三部曲」應該是無愧的昨天,充實的今天,與充滿希望的明天。..................................................

  ResponElimina
 4. 生存乃是不斷地在內心與靈魂交戰;寫作是坐著審判自己。. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  ResponElimina
 5. 大肚能容,了卻人間多少事,滿腔歡喜,笑開天下古今愁。..................................................

  ResponElimina
 6. 好的開始並不代表會成功,壞的開始並不代表是失敗..................................................

  ResponElimina
 7. 知識可以傳授,智慧卻不行。每個人必須成為他自己。. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  ResponElimina
 8. 生存乃是不斷地在內心與靈魂交戰;寫作是坐著審判自己。. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  ResponElimina