dimecres, 24 de juny del 2009

Ni les Illes, ni Galícia, ni Múrcia ... Nàpols

Arran de les eleccions europees, havia pensat escriure un article molt dens on parlaria de com el nostre País corria el risc d'acabar assemblant-se a Múrcia.

És a dir, ni es va aconseguir fer fora el PP de la Generalitat amb una coalició de govern formada per diferents partits a les Corts Valencianes (model Illes) al 2003, perquè no traguérem representació, ni tampoc amb un bipartit PSPV-PSOE Compromís (model Galícia) al 2007 perquè ni els socialistes pujaren prou, ni la coalició donà prou rendiment (possiblement perquè va ser boicotejada per Glòria Marcos i els seus des del moment en què es va plantejar).

Finalment, i en una demostració d'originalitat anava a dir que ens assemblaríem més a Múrcia, on el PP dobla en vots el PSOE, i de la resta de forces ni se'n sap.

Dissortadament vaig trobar un altre bloc, No cap en cap cap, on ja se m'havien avançat !!! Molt bon article que suscric en la seua pràctica totalitat.

Això sí, he trobat una altra referència que m'ha fet tremolar, la possibilitat gens menyspreable que el sud del País esdevinga una zona mafiosa. No estem parlant de Fabra amb les seues ullers fosques i el clientelisme de Castelló, ni l'amiguisme a l'hora de muntar Terra Mítica, ni del matonisme d'Alfonso Rus, per si no teníem prou problemes amb l'espanyolització, el provincianisme i la desvertebració, correm ara el risc d'acabar sent el poal del fem d'Europa: diners fàcils, tràfec de drogues i matances al carrer. Una nova Gomorra?

I no ens enganyem, on són els mafiosos amb els seus diners, vindran després els tirotejos, els polítics (encara més) corruptes i la desintegració.

Avui m'he alçat optimista!


Un altre dia ja escriuré sobre l'anàlisi d'Enric Morera sobre les europees i sobre el perill que són els d"Uniformidad, Populismo y Demagogia".

Bon dia de sant Joan a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada