divendres, 9 d’abril del 2010

Colla de provincians

Sembla mentida però encara em deixen estupefacte aquests "mesetaris" (que no ens anomenen a nosaltres llevantins?). De sempre m'ha sembla una enorme bajanada allò de etiquetar a tots els qui no són de la capital com a "de províncies", fet que és una burda còpia del jacobinisme francès, però la gran veritat és que són ells els provincians!

Resulta que ara es compleixen els cent anys de ... un gran monument? una troballa científica? una novel·la universal?, no!, de la Gran Via! Sí home, sí! La Gran Via! Eixa precisament!
Però quina Gran Via?, la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona? la Gran Via de Ferran el Catòlic de València? No home, no! La "Gran Vía"!, Amb accent i en castellà, com Déu mana. La Gran Vía del bar Chicote, eixe bar que tothom coneix i on tothom hi ha anat alguna vegada. La dels (al meu parer inaguantables) musicals, els cinemes i els teatres.

Vaja, com si es tractàs de la cinquena avinguda de Nova York, o de Holliwood, o de Washington. I el tema ha estat present en totes les televisions d'àmbit estatal. Ja ho deia Jordi Pujol, ja, que el seu gran error fou no haver aconseguit que una de les televisions privades s'hi establira a Catalunya, perquè en eixe cas, parlaria des d'una òptica diferent.

Jo, això no ho tinc tan clar, els diners manen i els diners els manegen des de Madrid, però ens hauríem estalviat tant rotllo castís aquests darrers dies.

Per cert, Madrid (la ciutat) forma part d'una regió uniprovincial, és a dir, que per a provincians ells!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada